DESPRE MAŞINI PE ÎNŢELESUL FEMEILOR by Mihaela Roscov

Acum 8 ani, când învățam pentru a-mi lua permisul, eram la una dintre lecțiile la care se vorbea despre acele componente ale mașinii, cum funcționează, ce trebuie să știm și ce să facem când aceasta se strică.

La care profesorul aruncă o frază: ”La femei asta nu le trebuie, important să purtați cu voi o sticlă de apă și prosop ca să oferiți celui care vă va ajuta să reparați mașina dacă se întâmplă ceva”

Ei na, toată lumea a râs la acea glumă misogină, am râs și eu, ca să treacă ani și să-mi dau seama că dacă deții o mașină, trebuie să te pricepi.

Doar că majoritatea femeilor, fie din cauza interesului scăzut față de ”organele mașinii”, sau din motive că dau peste asemenea profesori, atunci când deschid capota, se uită ca un copil care a primit o carte nouă.

 

Eu sunt foarte fericită că știu unde este rezervorul pentru a turna lichid pentru parbriz, în rest mă bazez pe cei de la service.
Doar că am impresia ca în multe service-uri la noi, când văd o femeie își pun mâinile în cap și nici măcar nu se străduie să explice pe înțelesul nostru. Tare mi-ar plăcea ca nimeni să nu râdă de mine când îi spună ca pe bord s-a aprins beculețul cu corăbioară sau cu ceainic.

După cum eu sunt mai extrovertită așa, am spus ”of-ul” meu unor persoane care mi-au recomandat băieții de la DIESELOK (au și pagină de facebook).
Ideea e că ei înțeleg femeile și nu râd când le spui că se aude ”țac țac”. Te consultă indiferent de dificultatea pe care o ai, absolut gratis. Iar la service-ul lor au o deservire superbă, sunt mega drăguți și chiar te ajută să înțelegi cum funcționează mașina. Eu am rămas surprinsă că există așa ceva în Moldova.
Așa că mi-am salvat numărul în telefon, 060-544-522 (răspund direct și pe viber) și mă simt mai în siguranță, pentru că am pe cine să aplez în caz că mi se întâmplă ceva.

loading